Het succes van het Wijkatelier op Zuid gaat door

wijkatelier

Het Wijkatelier op Zuid in de Rotterdamse Afrikaanderwijk viert in 2014 al weer haar vijfjarig bestaan. In 2009 werd de basis gelegd met het Suit it Yourself project van ontwerpster Cindy van den Bremen. Sindsdien combineert het Wijkatelier (mode)productie met ontwerp en educatie. In het atelier werken getalenteerde bewoners uit de Afrikaanderwijk nauw samen met partners en opdrachtgevers uit de mode en design. Het Wijkatelier weet zich te onderscheiden door maatwerk en de beheersing van bijzondere technieken gecombineerd met een ruime ervaring in productontwikkeling.

Inmiddels heeft het Wijkatelier op Zuid een indrukwekkende lijst producties op haar naam staan. Van haute couture stukken voor Marga Weimans en Jean Paul Gaultier tot sample collecties voor beginnende ontwerpers, maar ook de inrichting van exposities en zelfs hotelkamers. De producties zijn onder andere te zien geweest op nationale en internationale catwalks, in Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, de designbeurs Object Rotterdam, maar ook in internationale exposities in Leuven en Graz.

Momenteel is in het Eindhovense Van Abbe Museum zowel een stuk uit de Beroepskleding collectie als het korset voor Jean Paul Gaultier te zien (t/m 30 maart). In 2014 werkt het Wijkatelier op Zuid aan een nieuwe collectie bedrijfskleding voor de 100 medewerkers van het museum. In Museum Rotterdam is een van de stukken uit de Wonderland collectie van Marga Weimans te zien (t/m 16 maart).

Volg het Wijkatelier op Zuid via:

http://www.wijkatelieropzuid.nl

facebook.com/WijkatelierOpZuid

Advertenties